U KG danas nagli skok zarazenih Kragujevac koronavirus zarazeni
Kovid ambulanta u Kragujevcu Foto:Lazar Novaković

Načelnica službe opšte medicine Doma zdravlja u Kragujevcu dr Sonja Kojić izjavila je da se broj kovid pacijenata ponovo svakodnevno povećava.

Ona je rekla da je poslednjih dana prošle godine dnevno registrovano dvadesetak pozitivnih na koronavirus, a da se 1. januara Nove godine, taj broj povećao na više od 30.

Drugog dana taj broj skoro dupliran – na 59, dok je danas samo u prvoj smeni bilo više od 40 pacijenata kod kojih je potvrđen virus, rekla je Kojić za portal Glas Šumadije. Među novozaraženim dominiraju mlađe osobe, odnosno radno aktivno stanovništvo, a većina pozitivnih pacijenata navela je da su bili na nekim prednovogodišnjim slavljima.

Još nam na naplatu nije stigla novogodišnja proslava, već proslave u firmama i sa društvom pre toga, ocenil je dr Kojić.

Ona je rekla da su simptomi kod mlađih pacijenata uglavnom glavobolja, zapušen nos i gušobolja sa niskom temperaturom i dodala da je srećna okolnost što u ovom talasu nema mnogo pacijenata sa teškom kliničkom slikom.

U Infektivnu kliniku, dnevno pošaljemo dva do tri pacijenta na hospitalizaciju, rekla je dr Kojić.

Ona je naglasila da se, osim obolelih od kovida 19, na pregled javljaju i pacijenti sa povišenom temperaturom koj dostiže i do 40 stepeni, a koji su antigenski negativni.

Najverovatnije je u pitanju grip, pošto trenutno paralelno vladaju i korona i virus grip, rekla je dr Kojić.

BONUS VIDEO: Kraj druge godine pod koronom: Epidemiolozi Verica Ilić i Zoran Radovanović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar