Ana Brnabić
Ana Brnabić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nije tačna vest koju su preneli pojedini mediji da je odlučeno da građani Srbije, pri povratku iz Crne Gore, Albanije, Bugarske, BiH, Severne Makedonije i Mađarske, moraju da imaju PCR test i naglasila da nije menjan režim ulaska u Srbiju.

„Nije tačna vest, ne znam kako je izvučena vest, ali nismo menjali režim ulaska u Srbiju, tako da naši ljudi uvek mogu da se vrate u svoju zemlju, naši državljani. Oni koji su vakcinisani, odnosno revakcinisani, mogu da uđu bez potvrde o negativnim PCT testu, dakle samo sa potvrdom o revakcinaciji“, rekla je Brnabić za TV Prva.

Kada je u pitanju AstraZeneka dovoljna je jedna doza, ne i revakcinacija.

Ona je dodala da ju je začudila vest jer, kako je podvukla, nije menjan režim ulaska u Srbiju.

Kako je navela, negativan PCR za ulazak u Srbiju nije potreban državljanima zemalja „Mini šengena“ tj. Severne Makedonije i Albanije, kao i građanima Mađarske i Bugarske, kojima je ta mera ukinuta zbog reciprociteta.

„Odnosno jer postoji veliki broj građana koji cirkulišu preko granice i kako bi im olakšali poslovanje i žzivot“, rekla je Brnabić i istakla da se na državljane ovih zemalja ne primenjuje ni mera izolacije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar