Ana Brnabić Foto: TvPink

Premijerka Ana Brnabić ponovila je još jednom da je država blizu odluke da završi priču oko Rio Tinta i istakla da ne postoji nikakav ugovor sa Rio Tintom.

„Sve ono što se desilo i što je važno oko Rio Tinta desilo se 2004, 2006 i 2012. godine, u vreme vlasti onih koji danas protestuju protiv Rio Tinta. Te 2004. godine je nastupio sporazum sa Velikom Britanijom, a firma Rio Sava je došla iz Britanije. Nakon toga su 2006. promenili Zakon o rudarstvu čime su uveli princip kontinuiteta. Ne znam da li ćemo nešto plaćati i ne bi bilo pametno da to govorim. I da sutra isteramo Rio Tinto i da dođemo do arbitraže, ja ću braniti interese Srbije“, rekla je Brnabić večeras i dodala:

„Mi nemamo nikakve ugovorne odnose sa Rio Tintom, imamo samo dozvole koje su izdavane do 2013. godine. Nismo se ni videli sa Rio Tintom, ništa se više neće raditi dok se ne dogovorimo sa meštanima. Jako smo blizu da završimo to oko Rio Tinta“, podvukla je Brnabić.

Predsednica Vlade Ana Brnabić nedavno je rekla da je država blizu odluke da poništi sve ugovore sa kompanijom „Rio Tinto“ koja je istraživala zalihe litijuma u oblasti Jadra radi izgradnje rudnika.

„Niti smo ih doveli, niti smo obećali, niti smo uradili nešto što narod nije znao, sve što smo radili, radili smo transparentno. Slušamo naš narod“, rekla je predsednica Vlade.

Bonus video: Građani blokirali Gazelu – 3. januar

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare