Ana Brnabić Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Cena struje i gasa za domaćinstva se neće menjati ni pod kojim uslovima, istakla je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je ukazala da je tako dogovoreno u petak na sastanku kod predsednika Aleksandara Vučića, a da će se za privredu nastojati da senaprave neki dugoročni ugovori kojima će oni imati stabilnost i konkurentnost u odnosu na konkurente.

„Ovakve cene gasa i struje su nezabeležene u istoriji, svuda u Evropi one rastu“, istakla je Brnabićeva.

Ona je izrazila uverenje da će uspeti da naši građani i privreda budu bezbedni.

„Užasno je naporno zadržati stabilnost i obezbediti da imamo dovoljno energenata, a da šta god da se desi naši građani i privreda budu bezbedni. Ja verujem da ćemo uspeti u tome“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, „gas imamo, imamo i novac da ga platimo i po berzanskim cenama mislim da ćemo i za te dodatne količnine dobiti i bolju cenu nego što ima bilo ko drugi, ali to ćemo videti“.

Premijerka je ukazala da je predsednik Vučić „svojim autoritetom napravio takav pritisak, i na vladu i na preduzeće Srbijagas“, da se do kraja 2020. godine završi magistralni gasovod i da se pusti 1. januara 2021. godine.

„Mi danas ne bismo imali gas da to nismo uradili. Ne znam da li naši građani mogu da shvate šta to znači, prvo koliko je bilo teško da se taj magistralni gasovod završi u toku godinu dana, to je investicija od oko milijardu i 500 miliona eura. Mi smo danas bezbedni, sigurni, tranzitna mreža za gasovod, a da nismo to uradili i da predsednik nije imao tu viziju ne bismo imali gas, grejanje, naša privreda ne bi mogla da radi“, rekla je premijerka Brnabić.

BONUS VIDEO: Žaklina Tatalović u klinču sa Anom Brnabić: Ko tu zapravo laže

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare