Foto: Privatna arihva

Profesor kuvarstva u Rumi Borislav Dimković, zajedno sa svojim učenicima, prekrečio je uvredljive grafite na zgradi gimnazije u kojoj radi. Mnogi od njih bili su rasistički, nacionalistički i ksenofobični, a prema rečima samog profesora "on to više nije mogao da gleda".

Dimković, koji radi u srednjoj stručnoj školi „Branko Radičević“ u Rumi, kaže da često kada ide na posao, ili šeta sa svojom suprugom, gleda grafite koji su zastrašujući i puni mržnje.

Foto: Privatna arihva

„Već duže vremena šaraju se grafiti, a natpisi su strašni. Imate ono ‘ubi zakolji da š..tar ne postoji“, zatim natpise protiv Roma ili žena i migranata. Jedno jutro sam ustao i rekao hajde da zajedno sa svojim đacima prekrečim to. Ja inače predajem kuvarstvo, pa sam predložio svojim učenicima da zgradu gimnazije prekrečimo, na šta su oni pristali“, priča profesor za Nova.rs.

Foto: Privatna arihva

Dodaje da su sve prekrečili u belu boju, te da su zadovoljni svi – od direktora do učenika.

Foto: Privatna arihva

„Stvarno je sada lepo, a verujte mi bilo je kao da ulazite u Alkatraz. To je jedna lepa i plemenita akcija. Lepa stvar se desila verujte mi. Kuvao sam vojnički pasulj, deca su bila srećna, ma prijatno sam iznenađen. E sada, da li će oni to prekrečiti, pa verovatno hoće, ali šta da se radi“, kaže profesor kuvarstva u srednjoj školi u Rumi.

Foto: Privatna arihva

Komentari

Svi komentari (9)