Foto: Nova.rs

Mladenovački gimnazijalci održali su danas protest ispred škole zbog planiranih otkaza određenim profesorima. Nakon što su napustili učionice, blokirali su i ulicu u tom gradu.

Kako se navodi, gimnazija želi da zaposli profesore koji imaju određenu političku povezanost, dok bi zbog toga neki profesori trebalo da dobiju otkaz.

Foto: Nova.rs

Prema pisanju medija, zbog zapošljavanja tri profesora, otkaz je uručen Janku Jevtiću, dok je prethodno otkaz najavljen i Filipu Tagiću, koji predaje istoriju u mladenovačkoj gimnaziji.

Foto: Nova.rs

Nakon protesta ispred gimnazije, đaci su po uzoru na blokade koje su se održavale pre nekoliko meseci, blokirali ulicu tako što su neprekidno prelazili pešački prelaz, što je već oprobana protestna metoda. Na licu mesta došla je policija koja je pokušavala da ukloni đake s ulice.

Na video snimku vidi se kako policijiski službenik sprovodi đake koji prelazi pešački i odvaja ih u zasebnu grupu.

„Danas su u Mladenovcu đaci gimnazije izašli ispred škole kako bi podržali tri profesora koje direktor škole želi nepravedno da smeni kako bi na njihovo mesto došli članovi SNS stranke“, rekla je za Nova.rs jedna od učenica mladenovačke gimnazije.

Foto: Nova.rs

Prema njenim rečima, policija je „odvela oko 20 učenika u policijsku stanicu da bi im napisala kazne“.

Nezadovoljni đaci održali su protest podrške svojim profesorima, a škola je u štrajku.

Štrajk će, kako najavljuju, biti na snazi sve dok se ne postigne dogovor.

BONUS VIDEO: Studenti poručuju sa protesta – nismo na prodaju!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare