Foto: Nova.rs

Štab za vanredne situacije u Boru odlučio je da ukine vanrednu situaciju u tom gradu, koja je bila proglašena zbog epidemije koronavirusa. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija sada povoljnija. Odluka o ukidanju vanredne situacije stupiće na snagu čim je komandant Štaba za vanredne situacije potpiše i bude objavljena u Službenom listu.

Na teritoriji grada trenutno ima 164 pozitivnih osoba na virus korona.

„I dalje imamo pozitivnih lica ali njih je sve manje a imamo sve veći broj vakcinisanih na teritoriji grada. Ako se budemo odgovorno ponašali, ako se budemo vakcinisali i ponašali kako treba verujem da ćemo se ubrzo vratiti u normalne tokove života.Svi koji žele mogu da se vakcinišu u Domu zdravlja, u Klubu za stara lica, i u seoskim ambulantama, a dobro je što smo počeli i vakcinaciju mlađih od 18 godina fajzerovom vakcinom“, kazala je Javorka Stankulić, epidemiolog u borskom Domu zdravlja.

Danijel Aleksić, član Gradskog veća zadužen za vanredne situacije istakao je da ukidanjem vanredne situacije biće produženo radno vreme lokala, i neće važiti neke mere koje su se odnosile na broj ljudi koji su mogli da se okupljaju i na način tog okupljanja. On je apelovao na građane da posle ove odluke o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada ne dolazi do većeg opuštanja ljudi.

Između ostalog, ukidanjem vanredne situacije na teritoriji grada prestaju da važe odredbe koje su se odnosile na zabranu okupljanja u otvorenom i zatvorenom prostoru više od pet lica, I isto toliko lica u javnim parkovima i igralištima i tokom vežbanja na otvorenom prostoru. Prestaje i zabrana korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara i produžava se rad ugostiteljskih objekata.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar