Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bs

Kapaciteti KC Niš nisu popunjeni, a u prilog tome govore i podaci da je na Klinici za infektivne bolesti tog centra 16 pacijenata, u staroj zgradi hirurgije 23, a na Klinici za pulmologiju 33, ukazala je danas zamenik direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Ona je tako odgovorila na pitanje novinara da su pojedini pacijenti koji su imali uput za KC Niš vraćeni, jer im je rečeno da su kapaciteti u tom centru popunjeni.

“Na osnovu ovih brojeva vidimo da nisu popunjeni svi bolnički kapaciteti”, rekla je Kisić.

Ističe da se u ovoj situaciji bolnički kapaciteti brže pune nego prazne, jer lečenje od Kovida-19 traje i do tri nedelje.

Zbog toga su, ističe, od velikog značaja privremene bolnice gde se smeštaju pacijenti sa lakšim simptomima bolesti i da se takvi, kada je reč o Nišu, najpre šalju u halu “Čair”.

Kisić je istakla i da su mnogi pacijenti odmah bili hospitalizovani zbog teške kliničke slike i pre nego što se potvrdilo da li imaju virus korona ili ne.

“Ukoliko je do sada bilo pacijenata koji su zbog lakših simptoma bolesti bili u kućnoj izolaciji, od sada to više neće biti slučaj, već će biti smeštani u privremene bolnice”, rekla je Kisić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram