Bolnica u Sokobanji puna, 91 kovid pacijent iz Beograda

Društvo 28. nov. 202014:28 > 15:08
Podeli:
koronavirus; bolnica; hitna pomoć
Foto: EPA / MAXIM SHIPENKOV

U bolnici za nespecifične plućne bolesti u Sokobanji, koja je pretvorena u kovid bolnicu, u protekla dva dana dovoženi su pacijenti iz Beograda, njih 91 ukupno, pa ova zdravstvena ustanova više nema slobodnih mesta za zaražene iz mesta u Nišavskom i Borskom okrugu koji gravitiraju prema ovoj ustanovi, izjavila je za Tanjug direktorka Vesna Milanović.

„U našoj bolnici trenutno se leči najviše pacijenata iz Beograda, ukupno 91, iz Negotina 22, Knjaževca 19, Aleksinca 16, Sokobanje 23, Kladova i drugih gradova Borskog i Nišavskog okruga po jedan ili dva, ukupno 175“, rekla je za Tanjug doktorka Milanović.

Ona je dodala da je reč uglavnom o pacijentima sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, ali isto važi i za pacijente dovezene iz Beograda koji takođe imaju srednju ili tešku kliničku sliku, najčešće obostranu pneumnoniju.

„Ubacili smo nove krevete, ali u ovom trenutku mi više ne možemo da primamo nove pacijente ni iz Nišavskog, ni iz Borskog okruga koji gravitiraju prema našoj bolnici. Pacijenti iz Beograda su nam stigli bez prethodne najave, a ako tome dodamo i da su 10 medicinskih sestara i jedan lekar oboleli od kovida-19, jasno je da je u našoj bolnici situacija veoma teška“, rekla je direktorka sokobanjske bolnice.

Podsetila je i da druga sokobanjska bolnica, za specifične plućne bolesti, nije u kovid statusu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar