Foto: Shutterstock

Predstavnici Vojske Srbije, Veterinarskog zavoda Šabac i Opštine Bogatić održali su sastanak u kabinetu predsednika Opštine Bogatić povodom pojave zarazne bolesti afričke kuge svinja u Crnoj Bari i preduzimanju neophodnih mera.

Državi Srbiji i njenim organima koji se bave očuvanjem zdravlja životinja (u ovom slučaju svinja), ostaje da u praktičnim i terenskim uslovima sprovedu zakonom propisane mere i postupke, na stručan i što kvalitetniji način, kako bi efekti tih aktivnosti što pre zaustavili dalje širenje i pojavljivanje ove bolesti, saopštila je Opština Bogatić.

Vojska Srbije će obezbeđivati prostor i nadgledati transport u saradnji sa veterinarskim inspektorima, uz pojačanu saradnju sa policijom, navedeno je u saopštenju.

Lokalna samouprava je u naseljenom mestu Crna Bara postavila dezinfekciona sredstva koja mogu da se preuzmu od strane građana.

„Apelujemo na sva poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Bogatić da svaku promenu na svom gazdinstvu prijave nadležnim veterinaskim inspekcijama“, navedeno je u saopštenju.

***

BONUS VIDEO – Afrička kuga svinja STIGLA u MAČVU

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar