Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Prema najavama aktivista udruženja građana i objavama na društvenim mrežama, blokade puteva danas su izvesne u Užicu, Požegi, Kosjeriću, Novoj Varoši.

Iako je u Zlatiborskom okrugu danas dan prave zime, sa intenzivnim snežnim padavinama i temperaturom ispod nule, građani ovog kraja ne odustaju od nastavka protesta i blokade puteva.

Pročitajte još...

Kako Nova.rs saznaje, u 14 časova blokadom puteva zaustavitiće se saobraćaj u Užicu, na magistrlnom putu ka Zlatiboru i Beogradu, u Pesku, između Požege, Kosjerića i Divčibara, Branoševcu u Novoj Varoši.

Iz udruženja građana „Inicijativa za Požegu“, kažu da sitni ustupci pred izbore nisu rešenje problema sve dok projekat Rio Tinta bude opcija u Srbiji, pa će u protestima i dalje učestvovati.

„Izaći ćemo danas u Pesak i učestvovaćemo u daljim blokadama jer smatramo da osnovni problem i dalje postoji u Srbiji a to je Rio Tinto. Mislim da je povlačenje Manojlovića dovelo do konfuzije i da nikakve pobede nema već je u pitanju samo maskiranje do izbora, zbog toga podržavmo Ekološki ustanak u Srbiji“, kaže za Nova.rs Boban Petrović ispred „Inicijative za Požegu“.

„Inicijativa za Požegu“, u blokadama je učestvovala i prethodne dve subote, bez obzira na upozorenja policije njihovim članovima da ne izlaze na puteve.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar