Foto:Dimitrije Petrović/Nova.rs

Okolina Aerodroma Nikola Tesla, koji je Srbija kroz koncesiju predala na korišćenje francuskoj kompaniji "Vansi erports" na period od 25 godina, potpuno je raskopana, a pristup vozilima do vrata terminala je onemogućen. Takva situacija se, kažu sa beogradskog aerodroma, neće promeniti u ovoj godini.

Šut, blato i nesnosne gužve dočekali su ekipu portala Nova.rs na centralnom srpskom aerodromu. Potpuna konfuzija zatekla je brojne putnike koji sa punim koferima pokušavaju da se probiju do ulaska na aerodrom, do kog nije moguće doći automobilom.

Foto:Dimitrije Petrović/Nova.rs

„Ovo stvarno nigde nema. Poklonili smo naš aerodrom, koji je važio za jedan od najlepših u Evropi, nekim tamo Francuzima. Pogledajte ovo blato, pogledajte na šta mi liči kofer. Idem kod ćerke u Frankfurt i moram da priznam, potpuno je razumem što ne želi da se vrati ovde. Stalno neka gradilišta, stalno neka buka. Tuci, udaraj, nikad da se završe radovi. Kako kod Nemaca to sve prođe tiho i brzo“, upitala se starija sugrađanka, besna što je aerodrom, sa kog često polazi u druge delove Evrope, stoji raskopan još od novembra prošle godine, kada je koncesionar započeo radove na njegovom unapređenju.

Foto:Dimitrije Petrović/Nova.rs

Iz beogradskog Aerodroma odgovorili su na upite portala Nova.rs u vezi samih radova ali i u vezi termina njihovog završetka.

„Najveći radovi na modernizaciji i proširenju aerodroma se odvijaju po planu i biće završeni u 2023. godini, a danas je na Aerodromu Nikola Tesla Beograd pušten u rad novoizgrađeni deo Terminala na C strani površine 13.600 metara kvadratnih. Novi deo postojećeg terminala donosi brojne novine poput centralizovane bezbednosne kontrole, razdvajanja tokova putnika u odlasku i dolasku, kao i oupen spejs koncept čekaonica“, rečeno je za portal Nova.rs

Foto:Dimitrije Petrović/Nova.rs

Kako je ranije saopšteno, izmenjen je režim saobraćaja za privatna vozila i za vozila javnog gradskog, autobuskog i taksi prevoza, kao i režim saobraćaja za pristup parkiralištima.

Foto:Dimitrije Petrović/Nova.rs

Radovi obuhvataju rekonstrukciju površina ispred zgrade terminala, modernizaciju pristupnih puteva i parkirališta, a izvode se paralelno sa obimnim radovima na modernizaciji celokupnog aerodroma.

BONUS VIDEO: Užice Uprkos obećanju aerodrom Ponikve bez aviona i letova

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare