Grafika:Slađana Đermanovic/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 575 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 15 osoba. Testirano je 9.329 građana, a na respiratorima su 93 pacijenta.

U Srbiji je tokom jučerašnjeg dana evidentirano još 568 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 17 osoba. Testirano je 8.331 građana, a na respiratorima je 99 pacijent.

****

Srbija je nabavila dva najnovija leka za lečenje koronavirusa, koji su dostupni u svim kliničkim, kliničko-bolničkim centrima i opštim bolnicama, saopštio je Republički fond za zdravstveno osiguranje.

***

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je u glavnom gradu potrebno da se vakciniše protiv koronavirusa još 41.736 osoba da bi se dostigao broj od 50 odsto vakcinisanih punoletnih stanovnika, nakon čega će, ponovio je, biti organizovana dva eksperimetalna koncerta.

***

Direktor Univerzitetskog kliničko-bolničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je danas da je situacija u bolnicama kada je reč o kovid pacijentima sve bolja i da će posle kliničko-bolničkih centara „Zvezdara“ i „Dragiša Mišović“, ove nedelje iz kovid sistema izaći Specijalna bolnica u Mladenovcu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar