Grafika:Slađana Đermanović

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 918 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 18 osoba. Testirano je još 10.225 građana, a na respiratorima je 127 pacijenata.

U Srbiji je tokom jučerašnjeg dana evidentirano još 834 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 19 osoba. Testirano je još 9.389 građana, a na respiratorima je 137 pacijenata.

***
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je u Beogradu do sada vakcinisano 45 odsto građana i da će glavni grad za dan ili dva imati pola miliona revakcinisanih građana.

***
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je danas da će zaštitne maske morati da se nose bar još tri do šest meseci, pre svega zato što neki ljudi iz zdravstvenih razloga ne mogu da prime vakcinu.

On je gostujući na TV Pink rekao da se, i ako se postigne kolektivni imunitete, mora biti oprezan.

Istakao je da ako ostvarimo cilj da do kraja juna imamo tri miliona revakcinisanih, od jula se možemo nadati i normalizaciji života uključujući i održavanje svadbi, preneo je Blic.

***

Tinejdžeri od 16 i 17 godina koji su označeni i kao „super prenosioci“ virusa, mogu da se vakcinišu na svim vakcinalnim punktovima u Srbiji uz prethodnu konslutaciju sa svojim pedijatrom, rekao je za Tanjug državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar