U novinama „Nova“, u petak, pročitajte: Povratak Srpske liste u kosovsku skupštinu, bivši ministar za Kosovo i Metohiju nazvao najvećim blamom srpske politike, Aleksandar Jovanović Ćuta poručuje - "Veći je pritisak na Vučića zbog Rio Tinta nego zbog Kosova". Saznajte i koji su automobili pobednici, a koji gubitnici Evro 7 standarda.

Od skidanja uniformi pred kamerama do polaganja zakletve pred institucijama Kosova: „Principi“ Srpske liste trajali 12 dana.

„To što su oni uradili polaganjem zakletve je povratak u institucije, to je jedina prava reč. Za ove 22 godine, koliko traje kriza posle 1999. godine, ovo je najveći blam naše politike“, kaže Goran Bogdanović, bivši ministar za KiM.

„Nova“ donosi i intervju sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom, kopredsednikom stranke Zajedno: Veći je pritisak na Vučića zbog „Rio Tinta“ nego zbog Kosova.

„Neka Vučić objasni šta znači povratak Srpske liste u kosovski parlament, dok je onih nekoliko hiljada ljudi koje je dalo otkaze po nalogu iz Beograda ostalo bez ičega“, kaže Aleksandar Jovanović Ćuta.

Pokrenut vaspitno-disciplinski postupak protiv trojice učenika zbog incidenta u trsteničkoj Tehničkoj školi: „Đaci koji su maltretirali profesorku mogu da budu izbačeni iz škole“.

Slučaj je prijavljen policiji i Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu, a Nastavničko veće odluku će doneti sledeće srede. Profesorka, kojoj su učenici izmakli stolicu, snimali je i smejali se, nalazi se na bolovanju.

Obeležen Svetski dan beba koje su pre vremena došle na svet: Rođeni sa manje od 800 grama, a divovski se izborili za život.

Da su veliki borci i pravi heroji dokazale su i Viktorija Nikolić i malena Iskra Gajić, koja je tek pre 15 dana konačno stigla kući posle četiri meseca provedena u Institutu za neonatologiju.

Reflektor teatar obeležava deceniju rada novom predstavom „Devojčice“: Ne želimo da se plašimo mraka, želimo bolji svet.

Ovo je komad o ženskoj borbi protiv svih vrsta nasilja, u kojem deset devojaka govori o svojim iskustvima u odrastanju, vezanim za strahove, stereotipe i predrasude o devojčicama, devojkama i mladim ženama.

Usvojena nova pravila: Pobednici i gubitnici evro 7 standarda.

Proizvođači automobila su se borili protiv novih pravila, tvrdeći da bi novac potrošen na nove mere usklađenosti mogao bolje da se uloži u smanjenje troškova elektrifikacije. Prema njihovom mišljenju, nova pravila nisu neophodna, jer će udeo prodaje automobila koje pokreću fosilna goriva nastaviti da pada i pre roka za nultu emisiju 2035. godine.

Ponađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO: Miodrag Majić: Atraktivnije je biti tiktoker ili mešetar, nego sudija ili dirigent

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar