Milanko Šarančić Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs; N1

Stanari zgrade "Princeza" iz Vrnjačke Banje svakodnevno žive u strahu da im se zgrada ne sruši, jer pored nje novi stambeni objekat gradi nekada visoki politički funkcioner Milanko Šarančić. Zbog radova je došlo do pomeranja tla, što je izazvalo velika oštećenja na postojećoj zgradi.

Prema rečima Milke Belobrđanin, šteta koja je načinjena na njihovom objektu iznosi najmanje oko deset hiljada evra.

„On je počeo gradnju pre dvadesetak dana i prilikom otkopavanja nama se obrušila ograda, potporni zid, a uništene su i behaton kocke. Da vam ne pričam o buci koju svakodnevno slušamo. Ja živim u „Princezi“ sa suprugom, dvoje dece i petoro unuka, a ovaj teror koji trpimo je postao nepodnošljiv“, ispričala je ona danas za Nova.rs.

Milka kaže da je neophodno da se pored njihove zgrade uradi novi potporni zid dužine oko sto metara. Na naše pitanje da li su se oštećeni stanari obraćali nadležnim inspekcijskim organima, ona tvrdi da jesu, ali niko nije reagovao.

„To se sve zataškava, svesni ste i sami koliko su naše institucije korumpirane, niko nas nije udostojio ni da izađe na teren i vidi situaciju na gradilištu“, ogorčeno kaže naša sagovrnica.

Belobrđanin dodaje da je juče zamalo došlo do fizičkog obračuna stanara zgrade „Princeza“ iradnika na gradilištu.

„Zvali smo i Šarančića da nam sanira štetu, a on nam je rekao da će to odraditi u roku od dva do tri meseca. To je bezobrazluk. Ni sami ne znamo na šta će sve ovo izaći. Samo da spasimo naše živote, jer smo u strahu da nam se zgrada ne prepolovi na dva dela“, zaključila je Belobrđanin za Nova.rs.

Sa njom su se složili i ostali stanari iz postojećeg stambenog objekta. Oni kažu da će, ako bude trebalo, ići pred opštinu da protestuju ukoliko se njihov problem ubrzo ne reši.

Inače, Milanko Šarančić je srpskoj javnosti poznat i kao bivši direktor „Železnica Srbije“. Bio je optužen da je prilikom nabavke šest dizel-električnih lokomotiva od „Slovenačkih železnica“ i deset dizel-motrornih vozila od švedske kompanije „Sveden rejl“ oštetio preduzeće za oko 900 hiljada evra, ali je oslobođen optužbi. Takođe, za vreme svog mandata u ovom javnom preduzeću napravljen je toalet na kraljevačkoj železničkoj stanici koji je koštao čak 75 hiljada evra. Tada je čak i lider Nove Srbije, Velimir Ilić, rekao prilikom zasedanja republičkog parlamenta da je bilo propusta prilikom nabavke, ali sve se završilo na tome i slučaj nije dobio sudski epilog.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare