Zoran Radojičić Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) pozvao je danas gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, koji je naredbodavac izvršenja budžeta Grada, da pokaže ugovor o izradi spomenika Stefanu Nemanji "umesto davanja spin izjava o njegovoj umetničkoj vrednosti".

„Najmanje što današnji javni funkcioneri duguju osnivaču srpske države je da se sistemski bore za očuvanje države, a to znači pre svega da se borbe protiv korupcije“, saopštio je BIRODI, povodom jutrošnje izjave Radojičića da ne zna cenu spomenika.

Pročitajte još...

Кako je BIRODI istakao, njegova izjava je „na tragu politike koju Grad Beograd sprovodi, a koja se ogleda u činjenici da već tri i po godine Grad Beograd uporno izbegava da ispoštuje meru 2.2.10.31. iz Akcionog plana za Poglavlje, a koja podrazumeva izradu lokalnog plana i nezavisnog tela za borbu protiv korupcije“.

„Ovakvim postupanjem Grad Beograd, kao najveći grad u Srbiji, negativno utiče i na stanje borbe korupcije u Srbiji, ali i sprečava put Srbije ka Evropskoj uniji, koja ove godine nije otvorila nijedno poglavlje u pregovorima o članstvu sa Evropskom unijom“, istakao je BIRODI.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare