Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Više od 2.000 kandidata boriće se na prijemnom ispitu za indeks Fakulteta organizacionih nauka (FON) Univerziteta u Beogradu, zbog čega se ovaj fakultet opisuje kao "najtraženiji u regionu".

Dekan FON-a Milija Suknović kaže da je tradicionalno najveće interesovanje za program Informacioni sistemi i tehnologije, a velika konkurencija ozbiljno je podigla lestvicu – budući brucoši ovog fakulteta moraće da pokažu zavidno znanje.

„Primera radi, da nema prijemnog ispita, hipotetički rečeno, svih 820 studenata koliko primamo, trebalo bi da budu odlični sve četiri godine i da imaju prosečnu ocenu iznad 4.80, što je zaista fantastičan rezultat“, kaže Suknović.

Rezultat prijemnog ispita svakako može promeniti šanse pojedinca. Sutra je test iz matematike, prekosutra iz opšte informisanosti.

„Zbog epidemiološke situacije s jedne, a velikog broja kandidata s druge strane, mi ove godine prvi put radimo polaganje prijemnog ispita iz matematike na Sajmu. Obavezno je nošenje zaštitne maske i socijalna distanca koja će biti obezbeđena rasporedom mesta gde mogu da sednu“, ističe Suknović i želi sreću svim kandidatima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare