Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Zlatibor je turistička destinacija na koju odlazite sa posebnom namerom odmora, relaksacije, obilaska svih dostupnih atrakcija i lokaliteta, ali ipak ne očekujete da za jednu "turu" pića platite čitavo bogatstvo.

Naime, jedan tviteraš je objavio koliko iznosi račun u lokalu u centru Zlatibora.

Tako jedna koka-kola od 0,25 l iznosi 480 dinara, koliko i biter lemon, dok je cena jednog piva Hajneken čak 650 dinara.

Račun za ovu turu pića iznosio je basnoslovnih 1.610 dinara.

Činjenica je da se bahatim ugostiteljima teško može stati na put jer imaju pravo da formiraju cenu prema sopstvenom nahođenju, ali da li alkoholne napitke i sokove moraju da prodaju po pet do deset puta većoj ceni od nabavne, i tako sebi prave astronomski profit.

Nakon ove objave, usledili su brojni komentari drugih tviteraša.

Tako je jedan tviteraš uporedio cenu jedne flaše piva sa čitavom gajbom: „Jedan Hajneken ko cela gajba, e pa sad stvarno“.

„To nije račun nego porez za budale“, „U Paraćinu uz ovu cenu Hajnekena u restoranu dobiješ i 10 ćevapa“, „Kao da je Zlatibor ostrvo pa se piće i hrana dostavljaju brodovima“, „Jel ovo na gajbe?“, samo su neki od ljutitih komentara tviteraša.

Međutim, da cene u nekim lokalima na Zlatiboru ipak nisu tako paprene može se videti na još jednoj objavi.

Uz komentar da ima i pristojnih cena, jedna tviterašica je objavila račun na kome se može videti da je za jedan espreso i „čaj bez dodataka“ plaćeno samo 144 dinara.

Ove godine, iako zbog koronavirusa nije bilo koncerata, masovne publike, ludih provoda u kafićima, restoranima, hotelima i diskotekama, novogodišnje praznike na Zlatiboru, prema rečima prvog čoveka opštine Čajetina Milana Stamatovića, ipak provodi 50.000 turista.

Snega na Zlatiboru i Torniku gotovo da nema tako da još nije počela skijaška sezona, ali sudeći po ovim cenama ostaje da se vidi da li će gostiju biti u većem broju jer, sve dok budu odlazili u kafiće i sokove koji se nabavljaju za 50 budu plaćali 480 dinara, ugostitelji će nastaviti da im „deru kožu sa leđa“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare