Foto: Koridori Srbije

Koridori Srbije saopštili su danas da je, godinu dana od puštanja u saobraćaj deonice kroz Grdeličku klisuru, obavljen redovan servis i testiranje svih oprema u tunelima "Predejane" i "Manajle" i da su svi bezbednosno-sigurnosni sistemi u potpunosti pouzdani i rade bez ikakvih nedostataka.

Koridori Srbije su u periodu od 8. do 31. maja naizmenično zatvarali po jednu cev tunela, kako bi izvršili sve provere, testiranja i servise, koji su predviđeni ugovorom sa izvođačem radova.

Tokom testiranja proveren je sistem tunelske rasvete, ventilacija, dizel električnog agregata, sistem detekcije provale i kontrole pristupa, automatska detekcija i dojava požara, digitalni video sistem, SOS sistema, ozvučenje, kontrola kvaliteta i brzina strujanja vazduha, sistema saobraćajne signalizacije, hidrantska mreža.

Deonica kroz Grdeličku klisuru u dužini od 26,3 kilometara puštena u javni saobraćaj 18. maja 2019. godine, čime je kompletan južni krak Koridora 10 u potpunosti završen, navodi se u saopštenju Koridora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar