Bežanija iz Crne Gore: Pun voz iz Bara stigao u Srbiju

Društvo 18. sep. 202011:51 > 13:0014 komentara
Podeli:
Foto: TANJUG / RADE PRELIC

Građani Srbije koji su bili u Crnoj Gori ozbiljno su shvatili poziv Kriznog štaba i Vlade Srbije da se vrate u zemlju, što potvrđuje i pun voz na liniji Bar-Beograd, koji je jutros stigao u Topčider.

Za crnogorske konduktere i pratioce voza sezona je, kako kažu trajala samo jedan dan – danas.

Od 3. septembra kada je linija obnovljena, jedino je ovaj voz, pred stupanje novih mera bio pun, kao nekada.

Prema rečima Dragane Stanković iz Srbija voza nova mera Kriznog štaba i Vlade Srbije povećala je interesovanje putika za voz, pa je i kompozicija proširena, a samo u odnosu na juče prevezeno je 170 punika više.

Foto: TANJUG / RADE PRELIC

„Voz koji je krenuo u 19.00 iz Bara bio je pun, njime je prevezeno 250 putnika i 17 automobila“, rekla je Stanković i podsetila da kompozicija ima vagon za sedenje, kušet i spavaća kola i ona za prevoz automobila.

Prvi voz na relaciji Topčider-Bar-Topčider, reknuo je 3. septembra nakon višemesečne pauze ka Crnoj Gori i da je tada u vozu bilo 20-ak putnika. Tri dana kasnije već ih je bilo 105, rekla je ona.

Srbija voz preduzeo je sve dodatne mere u cilju sprečavanja širenja virusa, čišćenje i pranje je dodatno pojačano, defnisan je raspored za sedenje i u kabinama.

Kako je dodala, sedi se isključivo pored prozora, smanjen broj osoba u kabinama sa ležajevima što se ne odnosi samo na porodice.

Foto: TANJUG / RADE PRELIC

Putnici su, kako kažu, razočarani što su pre planiranog dana povratka morali da se vrate iz Crne Gore, gde su bili iz različitih razloga, na moru, u svojim kućama, kod dece, rođaka…

Jedna od njih kaže da je bila pet dana u Baru.

„Vraćam se zbog mera koje je naredila naša drzava, da ih ispoštujemo. U Baru je troje zaraženo, nema kontakata, niko ne nosi maske, svi lepo žive“, rekla je jedna od putnica.

Druga je, ipak, najviše iznenađena što su u ponoć, 18 sati pre nego što bi mera nadzora trebalo da stupi na snagu, dobili papir Ministarstva zdravlja kojim ih obaveštavaju da su, „budući da dolaze iz države sa nepovoljnom epidemiloškom situacijuom, u obavezi da se u roku od 24 sata prijave zbog nadozra nad zaraznom bolešcu kovid na www.e-zdravlje.gov.rs.

„Čak smo zamenili karte da bi stigli i opet su nas sacekali sa papirom“, navela je žena koja se u Beograd vratila posle šest dana.

Starija gospođa, vratila se pre roka, ali se nada da će biti živa i naredne godine da moze opet da ide u Crnu Goru.

Devojka koja se vratila iz Crne Gore, takođe je nezadovoljna zbog „upropašćenog odmora“ i tvrdi da na moru niko nije zarazen, da nema gužve i da korona može da bude problem samo u Podgorici, Beranama.

Stariji gospodin vratio se zbog odlaska kod lekara, nakon operacije u Podgorici gde je bio kod ćerke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar