Foto: Ana Lalić/Nova.rs

Na molbu našeg portala da interveniše u slučaju Novosađanke Dušanke Stojković (93) koja danima leži na samrti zatrpana smećem u svom stanu, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je jutros naložio socijalnim službama da joj obezbede adekvanu pomoć i nađu joj prigodan smeštaj u kom bi bila zbrinuta. Socijalni radnici, kako saznajemo, jesu jutros obišli staricu, ali je nisu nigde odveli, već su je ostavili u potpuno nehigijenskim i neuslovnim uslovima u stanu u ulici Vere Pavlović 3.

Na sve pokušaje Nova.rs da u Centru saznamo zašto je Dušanka i dalje kod kuće, mada su i lekari Hitne pomoći naglasili da joj je neophodna 24-časovan briga i pomoć, nismo dobili odgovor.

Kad god smo zvali ovu ustanovu, direktorka Dobrila Čačija je celo jutro bila „na sastanku“, a njena pomoćnica nas je uputila na protokol za medije u kom se pitanja postavljaju isključivo mailom.

Uprkos tome što je Dušanka zadnjih pet dana provela ležeći na podu, zatrpana smećem i nije dobila ni kap vode niti hrane, te je pitanje sata da li će uopte preživeti, Nova. rs je ispoštovala proceduru i poslala pitanja i mejlom, u nadi da će odgovori stići na vreme.

Foto: Ana Lalić/Nova.rs

Prema rečima Siniše Pejčiića, komšije koji se zapravo jedini brine o nesretnoj ženi, radnici koji su je jutro obišli su mu rekli „da će uraditi sve što je u njihovoj moći“, a zatim otišli. Dušanku su tek juče popodne, takođe nakon apela medija, lekari i tehničari Hitne pomoći „otkopali“ iz smeća kojim je bila pokrivena i smestili je na krevet, sa kog ne može više ni da ustane.

Pred objavljivanje ovog teksta iz Centra za socijalni rad su nam pisano odgovorili samo da su primili naš zahtev.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare