Foto: Shutterstock

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) razvija mobilnju aplikaciju mRFZO koja će građanima omogućiti da bez odlaska na šalter dođu do podataka o podnetim prijavama na obavezno socijalno osiguranje, overi zdravtsvene knjižice i nadležnoj ispostavi.

Aplikacija bi trebalo da omogući brz i jednostavan uvid u podatke iz matične evidencije, saopštio je RFZO.

Građani će uz pomoć aplikacije moći da pregledaju potvrde za oslobađanje od plaćanja participacije, stomatološke potvde, overe pomagala, ako i da pogledaju pregled bolovanja, putnih troškova, INO obrazaca i ocena lekarskih komisija.

RFZO naponje da za decu stariju od 15 godina, roditelj kao nosilac osgiranja, ima mogućnost pregleda osnovnih podataka, ali da podaci o ostvarenim pravima deteta starijeg od 15 godina neće biti dostupni roditelju.

Mobilna aplikacija RFZO će biti dostupna na Google Play Store, Apple App Store i AppGallery.

Predviđena su sva načina pristupa aplikaciji, preko LBO i broja zdravtsvene knjižice i preko mejla i lozinke, piše Nova ekonomija.

Prvi način prijave, uz pomoć LBO i broja zdravstvene knjižice, davaće manje mogućnosti i omogućava ograničen uvid u podatke zbog zaštite podataka o ličnosti, ističe RFZO.

BONUS VIDEO Aplikacije u poljoprivredi?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar