Foto: EPA/BARBARA GINDL

Na današnjem sastanku predstavnika ministarstava saobraćaja, policije i Republičke direkcije za imovinu sa udruženjem vozača kamiona dogovoreno je da se do daljnjeg na graničnom prelazu Horgoš teretnim vozilima ne naplaćuje parking.

Privatna firma Terminali SRB pokušaja je prošle nedelje da naplati parking, zbog čega je u petak na Horgošu satima bio blokiran saobraćaj.

Predsednik UO Poslovnog udruženja Međunarodni transport Neđo Mandić za Tanjug kaže da ovo „do daljnjeg“ znači – do konačnog rešenja problema.

A problem je izbio kada je preduzeće Terminali RSB, kako kaže Mandić, bespravno postavilo barijere za sva teretna vozila na ulazu iz Mađarske u Srbiju a rampe su se podizale samo ako bi prevoznici platili korišćenje parkinga, što su oni odbijali jer parking nisu ni koristili.

Prema njegovim rečima narednih dana će predstavnici državnih institucija obići teren i razgovarati sa zakupcem, odnosno firmom Terminali RSB, kako bi se pronašlo trajno rešenje, odnosno šta oni na graničnom prelazu mogu da naplaćuju a šta ne.

U sredu će zasedati i Upravni odbor PU Međunarodni transport i zauzeti svoj stav o daljim koracima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)