Foto: Nova.rs, Shutterstock

Deca koja idu u državni vrtić “Zvezdani gaj” na Zvedari već punih sedam dana nemaju grejanje, pa se preko klima uređaja "snalaze" i dogrevaju kako se ne razboleli. Iz uprave vrtića nisu odgovarali na upite Nove, iako su se roditelje dece u više navrata žalili.

Deo roditelja iz vrtića „Zvezdani gaj“ obratio se Novoj kako bi nas obavestili da mališani u ovoj predškolskoj ustanovi na Zvezdari od 10. aprila nemaju grejanje. Ovu informaciju dobili su u internoj vajber grupi pre više od 7 dana.

„Poštovani roditelji, došlo je do prekida grejanja u vrtiću zbog kvara. Očekuje se popravka sutra u prepodnevnim časovima. Trenutno se sobe greju uz pomoć klima“, glasi poruka upućena roditeljima 10. aprila u koju je i Nova imala uvid.

Od tada je prošlo više od sedam dana, ali ništa se nije uradilo da se problem sanira. Naprotiv, iako je grejna sezona produžena, zbog čega i vrtićI mora da ima grejanje, radijatori su i danas hladni.

Foto: Shutterstock

„Deca se i danas smrzavaju, garantujem da u prostorijama nema više od 15 stepeni. Hladno je u prostorijama gde borave deca, a greju se preko klima uređaja, što nije dovoljno kako bi se prostorije zagrejale“, kaže majka jednog deteta koja je želela da ostane anonimna.

Naš portal posle ove informacije kontaktirao je predškolsku ustanovu „Zvezdani gaj“ kako bismo proverili tačnost tvrdnje, ali su nas nakon prebacivanja sa osobe na osobu, uputili na direktorku Predškolske ustanove „Milicu Pavlović“, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovor od nadležnih na naše upite.

Podsetimo, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će Grad Beograd obezbediti novac da sva deca u Beogradu dobiju besplatne vrtiće. Kako je naveo Šapić, odluka će se odnositi kako na decu u državnim, tako i na decu u privatnim vrtićima.

“Sva deca predškolskog uzrasta biće subvencionisana sa 100 odsto, nevezano za to da li idu u državne ili privatne vrtiće”, rekao je on.

Do sada je situacija bila takva da roditelji dece u državnim vrtićima plaćali su oko 20 odsto ekonomske cene vrtića, što je oko 5.500 dinara, a grad je pokrivao ostatak, odnosno subvencionisao 80 odsto cene. Od sledeće školske godine grad će pokrivati punu cenu, pa u državnim vrtićima ni taj trošak od 5.500 dinara neće postojati.

Bonus video: Otvoren konkurs za upis u vrtiće Kako da popunite elektronsku prijavu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar