Maturantima gimnazija danas je poslednji nastavni dan u ovoj školskoj godini, dok učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola sa školom završavaju 30. maja. Gimnazijalci u Beogradu danas su, tradicionalno, obeležili završetak školske godine pesmom i trubačima, a u Pionirskom parku gde su se okupili, mogla se videti i srpska zastava kako vijori.

Bilo je tradicionalnog kupanja u fontani.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Došlo vreme u oku suza sja, rastaje se moja generacija“, odjekivale su reči poznate pesme od Mitra Mirića, a koja je, kako je zapazio naš reporter, izazvala suze kod prisutnih maturanata.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pročitajte još:

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Svršeni srednjoškolci su, kako je to već običaj godinama unazad, nosili identične majice na kojima je oznaka njihovog odeljenja i jasna poruka da se rastaje generacija.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Maturanti su za ovaj dan priredili vatromet i dim u nekoliko boja, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova stajali su oko njih kako ne bi bilo incidenata na ulicama.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Inače, za učenike osmog razreda školska godina se završava 6. juna, dok će ostali osnovci i srednjoškolci u školu ići do 20. juna.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

BONUS VIDEO: Srpski maturanti Zašto (ne) ostajemo u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare