Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Javno komunalno preduzeće "Beogradske elektrane" saopštilo je danas da će upotpunosti spremno dočekati narednu grejnu sezonu 2022-2023, navodeći da se "sprovode sve neophodne tehničko tehnološke aktivnosti kako bismo i ove, kao i svih prethodnih godina, imali uspešan start grejne sezone".

„‘Beogradske elektrane’ će tehnički biti spremne da zagrevaju više od 300.000 stanova i više od četiri miliona metara kvadratnih poslovnog prostora“, navedeno je u saopštenju kao odgovor Stranci slobode i pravde (SSP).

Kako je poručeno, „one koji pokušavaju da obesmisle rad svih zaposlenih u ‘Beogradskim elektranama’, samo želimo da podsetimo da je u vreme njihovog gazdovanja u Beogradu uvek bilo sporno pitanje odluke o početku grejne sezone, kao i pitanje u vezi sa povećanjem cene grejanja za 20 odsto“.

SSP je prethodno, danas, pozvao direktora JKP „Beogradske elektrane“ Radeta Bastu da odgovori kako će to preduzeće da obezbedi grejanje za Beograđane za narednu zimu i postavio mu više pitanja.

Između ostalog, „da li je tačno da u rezervoarima ovog preduzeća nema uopšte mazuta, a znamo da se ne sme ući u grejnu sezonu bez 100.000 tona ako postoji opasnost od smanjene isporuke gasa?“.

BONUS VIDEO -Kako Beogradske elektrane krše zakon pri naplati grejanja?

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare