Foto: Vesna Lalić/Radar

Organizacija "Beograd u pokretu" pozvala je novog vlasnika kompleksa Stare šećerane, srpsku firmu Vrenje d.o.o, da sačuva kulturno nasleđe ovog kompleksa i da pokaže razumevanje za potrebe građana kada već to ministri nisu uradili.

„Sa obzirom da je država ostala nema i nije iskoristila pravo preče kupovine, mi smo bili primorani da se obratimo novom vlasniku, kompaniji Vrenje d.o.o. Njima smo predali zahtev zajedno sa peticijom i od njih smo tražili pisane garancije i projekat iz koga će nedvosmisleno biti vidljivo da će zaštićeni objekti biti adaptirani i privedeni nameni“, izjavio je izvršni direktor ove organizacije Nikola Radin.

Napomenuo je da ovaj zahtev nije samo pitanje očuvanja objekta, već i poštovanja nasleđa i vrednosti koje predstavljamo.

„Uprkos javnim obećanjima resornog ministra, Šećerana je prodata privatnom investitoru. Ovim putem poručujemo da nam ne trebaju ‘TikTok ministri’, već ozbiljni ljudi koji drže svoju reč i koji su spremni da se odgovorno odnose prema kulturnom nasleđu i javnom interesu“, zaključio je Radin.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar