Sve službe u pripravnosti najvećeg stepena zbog nevremena

Podeli:
vremenska prognoza
Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji je ujedno i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, naložio je nakon jučerašnjeg nevremena i obilnih padavina nadležnim gradskim komunalnim službama pripravnost najvećeg stepena.

Beograd je juče u popodnevnim časovima pogodilo snažno nevreme, a jaka kiša praćena grmljavinom nastavila je da pada tokom noći. Nevreme je napravilo haos u gradu, a u pojedinim delovima grada, kao što je beogradsko naselje Vojvode Vlahovića, došlo je do poplava. Ovim povodom je gradonačelnik Beograda zatražio pripravnost najvećeg stepena.

„Situaciju pratimo iz minuta u minut, informacije prikupljamo u realnom vremenu i pratimo krizne tačke. Sve ovo je neophodno kako bismo Beograđane maksimalno zaštitili. U narednih 48 sati pripravnost će biti na najvećem stepenu, prevashodno JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, JKP „Gradska čistoća”, JKP „Beograd-put”, JVP „Beogradvode”, ali i JKP „Zelenilo – Beograd”, zbog stabala koja su tokom sinoćnjeg nevremena padala i bila nošena kišnom bujicom„, rekao je Radojičić, a navodi se na sajtu gradske uprave.

Beogradski gradonačelnik je naveo da nadležni prate i stanje u kanalima i da su uvedena dežurstva.

„Takođe sam naložio da se uvedu dežurstva. Dakle, građani mogu biti sigurni da se situacija pomno prati i da smo u svakom trenutku spremni da intervenišemo“, rekao je gradonačelnik Radojičić.

Podsetimo, sinoćnje nevreme napravilo je haos u gradu, a naselje Vojvode Vlahovića je bilo poplavljeno usled velikih pljuskova.

Kako su ranije za Nova.rs istakli stanovnici ovog naselja, ista situacija se ponavlja iz godine u godinu, jer problem kišne i fekalne kanalizacije nije rešen, uprkos mnogim obećanjima.

Marko Mladenović iz Udruženja „Moje naselje“, koje okuplja stanovnike ovog dela Beograda, rekao je za Nova.rs da je naselje nekih dva sata bilo pod vodom, kao i da je 20 kuća poplavljeno.

Novi Sad, Nevreme, kiša, oluja, crno nebo, letnja kiša, letnji pljusak
Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Inače, jako nevreme i pljuskovi sinoć su zahavatili i druge delove naše zemlje.

Bonus video – Nevreme u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar