Foto: Shutterstock

Portal "Bebac" očekuje od mandatarke Ane Brnabić da najavljeno novo ministarstvo, koje će se posebno odnositi na decu, porodicu i demografiju, posebnu pažnji obrati na probleme sa kojima se roditelji u Srbiji danas suočavaju.

Oni su uputili pismo mandatarki u kome predlažu, kako navodi urednik roditeljskog portala“ Bebac“ Jasmina Mihnjak, izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici decom, kojim bi bili rešeni neki problemi sa kojima se suočavaju roditelji.

Reč je, kaže Mihnjak, o tome da su sada porodiljama koje imaju manje od 18 meseci radnog staža smanjene naknade zarada, da kasne isplate trudnicama i po nekoliko meseci.

Mihnjak pojašnjava da su smanjene plate porodiljama koje dobijaju više od tri prosečne plate u Republici Srbiji, a u nezavidnom su položaju su i majke preduzetnice jer su im, kako kaže, umanjene zarade, a tokom porodiljskog odsustva ne teče im ni radni staž.

Ona skreće pažnjui na problem roditelja deca sa smetnjama u razvoju, kojima je uskraćena naknada za tuđu negu i pomoć u slučaju da koriste odsustvo radi nege deteta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar