Aleksandar Jovanović Ćuta i Dragoljub Bakić poručili su građanima da se protesti nastavljaju u subotu u 13 časova ispred Sava centra.

„Izgleda da naša vlast nije ozbiljno razumela“, započeo je Bakić svoj poziv.

„U nedelju, 09. januara, u Gornjem Milanovcu udružili su se zemljoradnici, stočari, građani i zjaedno podigli Treći srpski ustanak, da zaštite zdravu životnu sredinu svoje zemlje“, nastavio je, objasnivši da u ovom trenutku, na više od 200 lokacija „raznorazni belosvetski lovci na zlato, litijumi raznorazne minerale buše našu zemlju“.

Zbog ovoga, Ekološki ustanak poziva na veliki protest u subotu, 15. januara, sa početkom u 13 časova.

„Da pokažemo da nismo ovce, već smo probuđena građanska svest, javno mnjenje koje mora da se poštuje.  Okupimo se ispred ulaza u Sava centar, kao i svake narodne subote. Dođite svi“, poručio je za kraj Bakić.

Sa njim se složio i Aleksandar jovanović Ćuta, koji je Rio Tinto nazvao najvećim košmarom Aleksandra Vučića.

„Građani su rekli svoje, a oni se snebivaju da to i poslušaju. Zato pozivamo sve građane na veliku blokadu auto puta u Beogradu kod Sava centra u 13 časova“.

Kako Ćuta navodi, u subotu će biti blokirani autoput – Sava Centar u Beogradu, u Loznici granični prelaz Trbušnica, Preljina, ložionički most u Užicu, Pesak put u Požegi, Kosjerić i Nova Varoš.

Ponovio je da su njihovi zahtevi „sve sa Rio Tintom na sto“ i ukidanje uredbi vlade.

„Posle ćemo da pričamo o moratorijumu i drugih 40 planiranih rudnika u Prostornom planu Republike Srbije“, dodao je.

Kako naglađava, premijerka i predsednik čekaju da vide „koliko smo odlučni  u našoj borbi pa da onda odluče da li će ispuniti zahteve i pozdraviti se sa njihovim partnerima iz Rio Tinta“.

„Hajde da im pomognemo u toj odluci. Vidimo se u subotu u 13 časova ispred Sava centra“, pozvao je građane na blokadu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare