Baka (97) pocepala i bacila Vučićevo pismo: Lažove (VIDEO)

Društvo 28. maj. 202019:58 > 29. maj. 2020 00:0263 komentara
Podeli:
Foto: Printscreen/Twitter/Python

Penzionerima u Srbiji ovih dana na kućne adrese stižu pisma iz Srpske napredne stranke, sa sloganom "Za našu decu", koje potpisuje predsednik Srbije i Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić. Iako mnogi penzioneri podržavaju politiku koju vodi Aleksandar Vučić, jedna baka pokazala je da se ne slažu svi s Vučićevim delima i rečima. Naime, jedan korisnik društvene mreže Tviter, objavio je video snimak, kako je napisao, svoje majke, koja ima 97 godina i odgovara Vučiću na pomenuto pismo.

Na samom početku pisma, Aleksandar Vučić navodi:

„Vi, stariji građani, uvek ste mi pred očima kao primer ljubavi prema otadžbini… Znam da ste morali mnogo da se žrtvujete da bismo se izborili sa koronom. Teško je bilo podneti udaljenost od porodica, voljene dece, unuka i prijatelja. Ali, nije bilo izbora. I svi smo ponosni zbog odgovornosti koju ste pokazali. Trebalo bi svi da budemo ponosni na ove rezultate i na sačuvane živote. Trebalo bi da budete ponosni zbog toga što je vaša nesebičnost još jednom sačuvala živote, ovog puta od užasne pandemije“, piše u pismu penzionerima koje je potpisao predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Srpska napredna stranka u pismu podseća penzionere i da su im „obezbedili 4.000 dinara jednokratne pomoći i još 100 evra, kao rezultat marljivog i uspešnog rada države“, i obećava da će penzije biti netaknute, ali i da SNS planira njihovo povećanje i pre kraja ove godine. Takođe, tu je i obećanje penzionerima da će doživeti da se njihova deca i unuci vraćaju kući i da žive u Srbiji, dok se u desnom uglu pisma nalazi slogan SNS-a na predstojećim izborima – „Za našu decu“.

Na ovo stranačko obraćanje Aleksandra Vučića našim najstarijim sugrađanima, majka korisnika Tvitera odgovorila je sledećim rečima:

„Ovo ti je odgovor na tvoje pismo, monstrume i lažove. Evo, ide tamo gde treba tvoje pismo pobede“, rekla je ova baka, dok je cepala pismo i bacala ga u wc šolju.

Njen odgovor Vučiću naišao je na pozitivne komentare korisnika društvenih mreža, koji su joj pružili reči podrške.

„Pozdravi gospođu mamu i želim joj puno zdravlja i dugovečnosti“, „Bravo stara majka. Bravo! Sa Vama bi mi bilo zadovoljstvo sesti i kafu popiti. Trezvenija gospođa od pola populacije“, „Bravo, pridružujem se. Nisam htela ni da čitam, odmah sam iscepala i u đubre“, samo su neki od komentara.

Podsetimo, ovo je drugo pismo zahvalnosti Aleksandra Vučića penzionerima. I 2018. godine Vučić je pisao najstarijim sugrađanima, a tada se kao i sada, potegla debata odakle SNS-u zakonom zaštićeni lični podaci penzionera, poput imena, prezimena i kućne adrese.

U vezi prehodnog pisma, od pre godinu i po dana, odgovor na ova pitanje građani nisu dobili, jer krivični postupak traje od decembra 2018. godine.

Iz kancelarije Poverenika za zaštitu podataka o ličnosti za Insajder su rekli da je ova obrada podataka po svemu identična onoj iz 2018, te da će zato o svemu biti obavešteno Prvo osnovno tužilaštvo. U tom tužilaštvu se već vodi postupak za pretnodno slanje pisama, po krivičnoj prijavi koju je podneo tadašnji poverenik Rodoljub Šabić protiv NN lica u Fondu PIO.

Komentari

Vaš komentar