Foto:N1

Stanovnici beogradskog naselja Medaković, gotovo svakog jutra, dan započinju neprijatnim prizorima ispred ulaza svojih zgrada, na parkinzima, automobilima, čak i na terasama.

Prema tvrdnjama jednog od stanovnika Luke Jovanovića, službenici „Zoohigijene“ redovno, u pola noći, ovim naseljem razbacuju pileće nogice, glave i životinjske iznutrice.

Iako se obraćao nadležnim institucijama, ovaj problem nije rešen.

„Sve je počelo, otprilike, pre dve godine kad smo supruga i ja ovde kupili stan i doselili se. Bukvalno, odmah, prvog dana smo videli pored đubreta kojim je, inače, Beograd pretrpan, pileće nogice i glave, na različitim mestima, na vetrobranu, na terasi, ispred zgrade, na parkingu, zelenoj površini“, rekao je Jovanović i nastavio:

„Pitao sam komšije da li znaju o čemu se radi, odakle sve to stiže, oni su mi rekli da to noću neko raznosi, da su videli, ali da se plaše da reaguju.“

Jovanović je o tome obavestio Komunalnu miliciju, JKP Gradska čistoća, JKP Zelenilo Beograd, ali, kako kaže, ova preduzeća nisu ništa preduzela.

Foto:N1

„Ja sam, naravno, pozvao Komunalnu miliciju, iz koje su mi rekli da oni nisu istražna jedinica, da možda neko hrani životinje na taj način. Zvao sam i ‘Čistoću’, pitali su me da li to zatičemo na betonu ili zelenoj površni, pa su me odatle uputili na ‘Zelenilo’, a oni su me vratili na ‘Čistoću’…“, priča Jovanović, koji je posle pokušaja da problem reši sa nadležnima, sa komšijama uzeo stvar u svoje ruke.

Foto:N1

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO -Divlja deponija u Zemunu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare