Atenicom se širi nepodnošljiv smrad, reka posivela

Društvo 12. sep. 202010:19
Podeli:
Čačak Foto:N1

Nedaleko od centra Čačka, u prigradskom naselju Atenica se širi nepodnošljiv smrad koji, kako kažu meštani, dolazi iz istoimene reke.

Oni podsećaju da je kolektor za kišnu kanalizaciju izgrađen pre jedne ipo decenije, a u Ateničku reku se uliva voda sive boje čiji je miris nepodnošljiv.

Takođe, kako ističu, priobalje, ali i samo korito reke je zaraslo u korov, a očišćeno je samo jednom za četiri decenije.

Prema njihovim rečima, nesavesni građani u reku bacaju sve i svašta, od plastičnih flaša do raznog smeća.

Pročitajte još:

„Ovde se nalazi sportska hala, lepo je mesto da izvedemo decu, međutim, ne možemo da podnesemo smrad, a bojimo se i zaraze“, kaže jedan od žitelja Atenice.

Kako dodaju, nadležnim inspekcijskim službama su se obratili 21. maja tekuće godine, ali pomaka u smislu delovanja na tom terenu nije bilo.

Obraćali su se i Vodoprivrednoj inspekciji koja, do sada, nije izašla kako bi utvrdila šta se dešava.

Kako smo nezvanično saznali u JP „Gradac“ koje je zaduženo za vodotokove drugog reda, kome pripada i Atenička reka, za saniranje ovakvih problema opredeljeno je dva miliona dinara. To, očigledno, nije dovoljno za rešenje svih teškoća na tim vodotokovima. Ostaje nam samo da se zapimo da li je možda još jedna ekološka katastrofa na pomolu ? I, naravno, da se nadamo da nismo u pravu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar