Foto: Printscreen/FoNet/Marko Dragoslavić

Pisac i odbornik stranke Zajedno u Skupštini grada Beograda Dejan Atanacković izjavio je danas da je potrebno što pre sprečiti totalno uništenje zgrade nekadašnje Glavne železničke stanice u Beogradu.

„Prvo su nam oteli i uništili istorijsku železničku stanicu, a onda su staničnu zgradu ulickane fasade, za koju je vlast pre dve godine predvidela da postane novi prostor Istorijskog muzeja Srbije, ostavili da propada i sada se u njoj nalazi smetlište“, rekao je Atanacković FoNetu.

On je kazao da je otišao da vidi kako sada izgleda zaštićeno kulturno dobro i jedva je došao do zgrade, probijajući se kroz smeće i udišući mirise fekalija, a na prljavim i polupanim prozorima stoji natpis Istorijski muzej Srbije.

Istakao je da požar u zgradi nije nikakvo iznenađenje, već je potpuno očekivan, dodavši da je takva nebriga pravo lice nadležnih u Beogradu.

U ime stranke Zajedno tražim da se Istorijski muzej Srbije, koji je pre godinu dana raspisao tender za uređenje zgrade muzeja, oglasi kako po pitanju ovog požara, tako i po pitanju strašnog stanja zgrade istorijske stanice, koja je u nadležnosti tog muzeja, odnosno Ministarstva kulture, kazao je Atanacković.

Atanacković je od Istorijskog muzeja i Ministarstva kulture zatražio da najhitnije obaveste javnost o odgovornosti za stanje u kojem se sada nalazi zgrada nekadašnje Glavne železničke stanice.

BONUS VIDEO – Oštećenja na staroj Glavnoj železničkoj stanici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare