Foto:EPA-EFE/HARISH TYAGI

Našoj redakciji javio se Predrag Čarkić, čitalac iz Arilja, koji tvrdi da u tom mestu, koje se često pominje i kao jedno od žarišta korone u Srbiji, od početka nedelje nema testova i da  se iz doma zdravlja vraćaju pacijenti koji su imali zakazan termin za testiranje.

„Testova u Arilju nema od ponedeljka. Moja ćerka je trebalo da se testira u utorak, pa je pomereno za sredu, a onda su nas danas, pola sata pre zakazanog termina za testiranje, zvali i rekli da testova nema. Onda sma je otišao, da vidim da li će neko biti testiran. Uvek u Srbiji ima nešto preko veze. Međutim, stvarno niko nije testiran. Čak je žena došla sa crnogorskim državljanstvom, platila je test, ali je vraćena, rekli su joj da mora u Užice“, opisuje nam Čarkić svoje iskustvo i ono što je zatekao ispred Doma zdravlja u Arilju.

Zaključak je, tvrdi naš sagovornik, više nego očigledan: „Priča da testova u Srbiji ima dovoljno ne stoji“.

Foto:Shutterstock

„To je dokaz da sistem nije pukao po šavovima zbog lekara, već administrativno“, objašnjava naš sagovornik i ističe da su lekari učinili sve za njegovu ćerku kojoj je pre tri nedelje potvrđen kovid, ali sada ne može da stigne na red da se ponovo testira i konačno dobije negativan rezultat.

„Problem je vraćanje na posao, moje supruge, mene i drugih ljdi koji su jednostavno zarobljeni u kući. Naša ćerka je u karantinu, mi nismo zvanično u karantinu, ali firme u kojima radimo i supruga i ja ne dozvoljavaju da se vratimo bez negativnog testa našeg deteta koje živi sa nama. Prošle su tri nedelje od kada je ona bila pozitivna poslednji put“, priča nam ovaj otac čija ćerka je pet dana provela na lečenju u Užičkoj bolnici.

Iz Doma zdravlja nije dobio precizniju informaciju o tome kada će testovi stići.

„Dani prolaze, a odgovor Doma zdravlja je – nemojte dolaziti, bićete obavešteni kada budemo imali testove. Lekar je zvao i Beograd i Užice, rečeno mu je da je Užicu u toku stanak, pa na sastanku se ne proizvode testovi“, konstatuje naš sagovornik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare