Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da će prioritet tokom njegovog mandata biti da Beograd bude "šampion u svim oblastima". On je kao primer rešenja za zagađenje naveo praksu nekih zemalja u kojima postoje režimi vožnje kada je, na primer, u saobraćajnom špicu zabranjeno da se u vozilu nalazi jedna osoba.

Šapićev mandat samo što je stupio na snagu, a građani su već nezadovoljni. Na konto ideje novog gradonačelinika da će biti zabranjeno da se građani voze sami u svojim ličnim automobilima, Nova je izašla na ulice kako bi razgovarala sa građanima na tu temu i kako bimso imali uvid šta građani o tome misle.

Naši sugrađani svoje nezadovoljstvo nisu krili, reči birali nisu, neki su jako ljuti a neki malo manje. A ono što su imali da kažu vam prenosimo u celosti.

„Ko je on da mi kaže koga ja mogu da vozim u svom automobilu? Šta ako ja idem na posao posebno, a žena posebno? Moj automobil je moja stvar“, rekao nam je jedan sagovornik.

„To nije normalno, to je smešno, jer ja plaćam registraciju duplo više nego pre tri godine i sada će neko još da mi naređuje“, ljutito nam je rekao jedan gospodin.

„Nemam komentar, to je glupost i smešno je“

„Svako treba da radi šta hoće i da vozi koga hoće, vaš auto ste vi kupili i niko ne može da vam naređuje. Neka prvo poprave autobuse, srede klime i gužve pa onda polako sve ostalo“, rekla nam je gospođa. Sudeći po ovim odgovorima građana, Aleksandra Šapić je na samom početku imao kiks i već se „zamerio“ građanima, a kako će dalje teći njegova nova funkcija pokazaće vreme.

Bonus video: Aleksandar Šapić novi gradonačelnik Beograda. Obećava pravednost i dela. 


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare