Foto: Shutterstock

Asocijacija novinara Kosova (ANK) saopštila je danas da je uznemirena odlukom da se odbije žalba televizije Klan Kosova, čime ostaje na snazi odluka o suspenziji sertifikata o poslovanju tog medija, uz ocenu da se radi o politički motivisanoj odluci.

ANK u saopštenju navodi da je ovom odlukom ministarka industrije, preduzetništva i trgovine Rozeta Hajdari, koja je članica Kurtijeve vlade, okončala sve neophodne administrativne radnje za zatvaranje televizije Klan Kosova.

„Iako se na odluku može uložiti žalba sudu, nju treba shvatiti kao odluku pokreta Samoopredeljenje i premijera Aljbina Kurtija da se prvi put od završetka rata na Kosovu zatvore mediji“, navodi se u reagovanju.

ANK navodi da smatra da je taj proces od početka politički motivisan od strane vladajuće stranke i Vlade premijera Kurtija, u pokušaju da zatvori najveću privatnu televiziju u zemlji, i upozorava da današnja odluka Ministarstva na čelu sa ministarkom Hajdari potvrđuje otvoren i nezapamćen rat Vlade protiv medija, kao upozorenje da će i drugi mediji biti meta napada.

„ANK ohrabruje Klan Kosova da nastavi bitku na sudu i izražava uverenje da sud neće dozvoliti zatvaranje medija na Kosovu. Današnja politička odluka Kurtijeve vlade je najteži udarac slobodi medija na Kosovu od vremena rata“, navodi se u saopštenju ANK.

***

BONUS VIDEO – Amerika i Kurti partner ili problem: Da li je nasilje na Kosovu zaustavljeno ili je samo na pauzi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar