Ana Brnabić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji "izuzetno teška", ali i da je zbog tri kovid bolnice sa oko 2.400 kreveta, "potpuno različita" u odnosu na ranije talase poput onog iz decembra prošle godine kada je više od 9.500 građana bilo hospitalizovano zbog infekcije koronavirusom.

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine (RTV), ona je kazala da broj hospitalizovanih kovid pacijenata prethodnih devet dana ne prelazi 6.500.

„Bolnice su pune, ali je potpuno različita situacija u odnosu na sve prethodne talase, uključujući onaj iz decembra prošle godine kada smo imali nešto više od 9.500 hospitalizovanih i nijednu kovid bolnicu. Ne kažem da je trenutna situacija dobra i stabilna, užasno je teška, ali danas imamo tri kovid bolnice sa 2.400 kreveta“, rekla je premijerka.

Ona je navela da se nije odustalo od kovid propusnica, ali da se i dalje traži način kako da budu primenjivane na uspešan način.

„Nismo odustali nego smo rekli da razmišljamo kako to da uradimo na uspešan način jer postoji mnogo zloupotreba propusnica u svetu što se plašim da bi bio slučaj i u Srbiji“, rekla je predsednica Vlade.

Odbacila je kao „politikanstvo“ tvrdnje da država ne uvodi restriktivne mere kako se ne bi „zamerila“ građanima uoči predstojećih izbora.

„Kada smo imali represivne mere, pričali su da smo Severna Koreja a sad pričaju da nećemo da se zameramo. To je politikanstvo. Mere i borbu protiv korona virusa imamo tako da pokušavamo da stabilizujemo situaciju i pobedimo na jedini način a to je da se celokupno društvo uključi i da se vakcinišemo“, kazala je premijerka.

Upitana zašto se ne uvede obavezna vakcinacija zdravstvenih radnika, premijerka je podsetila da već postoje tri obavezne vakcine za zdravstvene radnike a da obuhvat za vakcinu protiv sezonskog gripa, nije veći od 10 odsto.

Bonus video – Beograđani podeljenih mišljenja o kovid propusnicama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)