Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sjedinjene Američke Države danas su donirale pet opremljenih sanitetskih vozila domovima zdravlja u Ljigu, Merošini, Jagodini i Velikom Gradištu, kao i Opštoj bolnici u Loznici.

Ova donacija je realizovana kroz partnerstvo Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Programa UN za razvoj (UNDP) u okviru inicijative „Zajedno protiv kovida“.

Ovo je druga američka donacija ambulantnih vozila Srbiji, nakon što je u junu američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri uručio prvih šest vozila ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

Vrednost ambulantnih vozila je oko 525.000 dolara, što čini deo od ukupno milion dolara vredne inicijative čiji je cilj da se podrže zdravstvene i ustanove socijalne zaštite u Srbiji. Do sada su Sjedinjene Države obezbedile oko pet miliona dolara pomoći Srbiji u borbi protiv kovida, saopšteno je iz UNDP.

Prethodni primaoci vozila koje su donirale Sjedinjene Države bili su domovi zdravlja u Bogatiću, Kraljevu,Vranju i Svrljigu, kao i Opšta bolnica Jagodina i Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)