Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Ambasada SAD u Prištini pozvala je danas novinare i građane da ignorišu glasine o mogućim uzrocima masovnog trovanja u Dečanima i sačekaju da se saznaju činjenice.

Ambasada je na Tvitreru istakla da Ministarstvo zdravlja iz Prištine veruje da je bakterija mogući uzrok simptoma trovanja.

„Naše misli su sa onima koji pate zbog ove vanredne zdravstvene situacije u Dečanima. Iako će biti sprovedeno još testova, Ministarstvo zdravlja veruje da je bakterija verovatni uzrok simptoma. Novinari, građani – ignorište glasine. Čekajte činjenice“, navela je ambasada.

Prištinski Institut za javno zdravlje saopštio je ranije danas da su u uzorcima vode uzetih u ponedeljak iz regiona Dečana identifikovane neke bakterije koje mogu da utiču na zagađenje vode za piće.

I predsednik opštine Dečan Baškim Ramosaj saopštio je prethodno da su ispitivanja Instituta za javno zdravlje pokazala da su u uzorkovanoj vodi iz nekoliko sela pronađene određene bakterije, zbog kojih postoji mogućnost da je voda za piće kontaminirana, ali i da se broj onih koji se žale na zdravstvene probleme smanjuje.

BONUS VIDEO Voz budućnosti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar