Foto: EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV

Kompanija "Alitalia" otkazala je sve letove na liniji između Rima i Beograda naredne nedelje, od 9. do 15. marta, zbog epidemije koronavirusa na severu Italije, piše portal Aviatica.

Letovi su, kako navode, otkazani zbog epidemije koronavirusa  na severu Italije, što je uzrokovalo drastičan pad tražnje za putovanjama u ovaj region, ali i celu Italiju.

Sve aviokompanije prave redukcije saobraćaja i otkazuju brojne letove, a na prvom mestu su oni letovi ka najugroženijim područjima.

Aviatici je potvrđeno u Alitaliji da je otkazano više letova ka mnogim destinacijama, a među njima i Beograd.

Ovo je već drugi talas otkazivanja letova ove kompanije, piše portal i podseća da je prvi bio 28. februara kada je kompanija saopštila da su gotovo ostali bez putnika na domaćim linijima.

Popunjenost putničke kabine je pala na ispod 30 posto, što zahteva drastično smanjenje kapaciteta, kako bi se smanjili gubici.

Alitalia se inače bori da preživi od kada je u maju 2017. u ovu kompaniju uveden stečajni postupak sa ciljem da se restruktuira i da se pronađe investitor, piše portal navodeći da rok za investitora ističe u naredne dve nedelje, a kompanija, koja je tek počela da popravlja svoje poslovanje, sada se suočava sa ogromnim problemom.