Foto: Humanitarna fondacija Budi human

Aleksandra Rusimović iz Zubinog Potoka boluje od transverzalnog mijelitisa. Nakon dve terapije koje je prošle godine primila u Turskoj, stanje joj se izuzetno popravilo. Da nakon 16 godina, od kada je obolela, ova žena i majka potpuno stane na svoje noge, potreban je još jedan odlazak na lečenje u Tursku, a za to oko 10.000 evra. Rok za prikupljanje novca ističe za dva dana.

Aleksandra je iz Zubinog Potoka. Živela je normalnim životom. Sve je bilo u najboljem redu do 2000. godine, kada je Aleksandra imala neobične simptome (febrilno stanje i gušobolja) gde je lečena antibiotskom terapijom da bi potom bila hospitalizovana u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

Upućena je na detaljnu dijagnostiku na Institut za reumatologiju u Beogradu zbog povišene temperature, bolova i otoka zglobova šaka, malaksalosti i bolova u trbuhu. Uspostavlljena joj je Dg. Systemic Lupus Erythematosus( sistemski eritemski lupus hronična autoimuna bolest koja napada različite organe, zgobove, kožu, bubrege, centralni nervni sistem). Propisana joj je terapija i otpuštena je kući.

Aleksandra je nastavila živeti sa dijagnozom pridržavajući se terapije. Zasnovala je porodicu i 2005. godine dobila sina Marka. Uživala je u majčinstvu sve do 2007. godine kada je ostala trudna po drugi put. Trudnoća je uredno vođena od strane lekara i sve je bio u redu do 4. meseca kada je osetila najpre slabost leve zatim desne noge, potom i oduzetost. Stanje se zakomplikovalo i Aleksandra je provela godinu dana u bolnici. Porodila se 12.10.2007. godine u GAK Višegradska u Beogradu. Rodila je dečaka koji je drugog dana života preminuo. Ispostavilo se da je Aleksandra bila na lekovima tokom trudnoće koji su bili kobni za bebu.

Nakon cele agonije i borbe, Aleksandra je izašla iz bolnice i nastavila živeti sa svojom porodicom. Dobila je još jednu dijagnozu: Myelitis (akutna upala kičmene moždine). Aleksandra ima ozbiljnih problema i sa vidom. Zadnja nada joj je da lečenje nastavi u inostranstvu.

Aleksandra je mlada žena, majka, koja se kreće uz pomoć invalidskih kolica kolica. Pomozimo joj da lečenje nastavi u inostranstvu što pre.

Sredstva su joj potrebna za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede, rehabilitacije i terapije, dijagnostiku kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Za Aleksandrino bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Aleksandri!

Kako pomoći? 

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001131254-26

Uplatom na devizni račun:

160-6000001133952-80

IBAN:  RS35160600000113395280

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

***

BONUS VIDEO: Petar je istrčao ultramaraton: Prešao je 182 kilometra koje sada prodaje za krajnje human čin

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar