Foto:Facebook/Opšta bolnica Leskovac/ TV 4S

Posle smrti porodilje D. L. (31), osoblje Opšte bolnice u Leskovcu je zanemelo, a meni se srce cepa i ne mogu da spavam, priča za Nova.rs direktor ove ustanove dr Nebojša Dimitrijević. U ovoj bolnici jutros su inspektori Ministarstva zdravlja obavili spoljni nadzor, a potom su produžili u Univerzitetski klinički centar Niš, gde je žena, usled obilnog krvarenja, dva dana posle porođaja, preminula.

Direktor ove ustanove bio je dobar prijatelj sa porodicom preminule porodilje, zbog čega je, ističe, dodatno potrešen.

pacijent korona leskovac
Foto:N1

“Njen otac je moj dobar prijatelj. Radili smo zajedno pre mnogo godina. On je medicinski tehničar. Nisam ni znao da se njegova ćerka porađa kod nas u bolnici. Tek nakon što je umrla, zvala me je njena majka, a njegova supruga, da mi javi šta se dogodilo. Mnogo mi je teško, i kao rukovodiocu ustanove, zbog pacijentkinje, ali i kao čoveku, koji je poznavao tu devojku od malena”, priča dr Dimitrijević.

Sa prijateljem, ocem preminule žene, nije bio u kontaktu, nakon njene smrti.

“Čuo sam da krive lekare, ali to je očekivano. Sa njim se nisam čuo, jer je u šoku. Ne smem ni da zamislim kako mu je. Imam jedno dete i suze mi krenu kad samo pomislim na takav gubitak. Veoma sam potrešen, dva dana nisam spavao”, naglašava doktor.

Pročitajte još:

Osoblje bolnice ispitali su inspektori Ministarstva zdravlja.

“Inspekcija je bila prvo kod nas, a potom su otišli u Niš, gde je žena umrla. Ako smo krivi, odgovaraćemo. I bez rezultata spoljnog, ali i unutrašnjeg nadzora, koji sam naložio da bude urađen, osećam odgovornost za njenu smrt. Ne mogu da sudim šta se dogodilo, jer nisam ginekolog, ali mogu da kažem da je doktorka, koja je porađala, iskusna i stručna. Ona je u šoku, ne može žena da se pomiri sa ovakvim gubitkom”, naglašava doktor Dimitrijević.

rakija bolnica leskovac
Foto:Facebook/Opšta bolnica Leskovac

Bio je neophodan hitan carski rez, isitče on.

“Sve što znam je da je carski rez hitno bio indikovan, verovatno zbog nekih komplikacija, a šta je tačno u pitanju, pokazaće spoljna i unutrašnja kontrola. Ako budu utvrđene greške, postoje mehanizmi za dalje postupanje. Ovo će sigurno biti ispitano do kraja, jer me je ministarka Dana Grujičić juče odmah pozvala i rekla da ovaj slučaj mora biti istražen kako treba. Službena vanredna kontrola je po nalogu Ministarstva stigla juče, sve su nas ispitali o slučaju i nastavili dalje za Niš”.

Podsetimo, porodilja D. L. (31) je u utorak porođena na carski rez u Opštoj bolnici Leskovac, a dva dana kasnije je preminula u UKC Niš, usled obilnog krvarenja. Porodica preminule zahteva odgovornost i sumnja na nemar lekara, a ceo slučaj preuzela je inspekcija Ministarstva zdravlja, koja od jutros obavlja spoljni nadzor u obe zdravstvene ustanove, kako bi utvrdili da li je uzrok smrti ljudski faktor, greška lekara ili je tragedija koja nije mogla biti sprečena.

***

BONUS VIDEO: Posle tragedije u Sremskoj Mitrovici ređaju se svedočenja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare