Foto: Omladina Aranđelovac

Povodom 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, ‘‘Omladina Aranđelovac‘‘ sutra u tom gradu organizuje manifestaciju ‘‘Okreni se, pokeni se‘‘, kojom žele da istaknu značaj prihvatanja osoba sa invaliditetom kao ravnopravnih članova zajednice. Ujedno će prikupljati i novac za izgradnju rampe za osobe sa invaliditetom u Ekonomsko ugostiteljskoj školi ‘‘Slobodan Minić‘‘ u tom gradu.

U obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Omladina Aranđelovac uključila je najmlađe stanovnike opština Aranđelovac i Topola, koji imaju neki oblik invaliditeta, a za njih će sutra biti održan javni čas rukometa.

Deca sa teškoćama u razvoju igraće rukomet sa članovima RK ‘‘Šamot 65‘‘ i ŽRK ‘‘Bekament‘‘, a promoter ove sportske manifestacije je naš proslavljeni reprezentativac Ratko Nikolić, koji je bio prvi kapiten reprezentacije Srbije u rukometu i čak dva puta biran za najboljeg pivota na svetu.

Posle javnog časa rukometa,  biće održana ‘‘Šetnja podrške‘‘ osobama sa invaliditetom, a na centralnom gradskom trgu će biti postavljene kutije za donacije građana, za izgradnju rampe u srednjoj školi ‘‘Slobodan Minić‘‘.

Foto: Omladina Aranđelovac

Omladina Aranđelovac ovu akciju organizuje drugu godinu za redom, a sutrašnji dan u potpunosti su posvetili prihvatanju različitosti i integraciji osoba sa invaliditetom u širu zajednicu.

Za sve učesnike, na kraju dana, biće priređen i koncert lokalnog benda ‘‘Artisti‘‘.

BONUS VIDEO: Zašto rampe i liftovi za osobe sa invaliditetom nisu deo urbanističkog plana?


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar