U novinama “Nova”, u ponedeljak, pročitajte: Kakve posledice sa sobom nosi izostanak Srbije sa Samita u Tirani; Akademik Dušan Teodorović u intervjuu poručuje: "Vučićeva Srbija je crna rupa Evrope"; Saznajte i kako je otkrivena ilegalna kineska policija koja vršlja po Srbiji.

U naslovnom tekstu „Novi korak ka potpunoj izolaciji zemlje“, Nova otkriva šta preti Srbiji ukoliko ne pošalje predastavnika na Samit u Tirani.

Učešće Srbije na Samitu Evropske unije sa Zapadnim Balkanom koji se održava sutra u Tirani i dalje je pod znakom pitanja. Konačnu odluku će doneti predsednik Aleksandar Vučić, kao što je prvobitno sam rešio i da se na ovom skupu ne pojavi. Ukoliko ostane pri toj odluci, važno je napomenuti da posledice neće trpeti lično on, već cela država, koja bi u ovom trenutku zahvaljujući nizu rizičnih odluka lako mogla da sklizne u stanje kojeg se nerado sećamo – izolaciju.

U intervjuu za dnevni list „Nova“ akademik Dušan Teodorović rekao je da Srbija mora da sklopi sporazum sa Kosovom i da usaglasi svoju spoljnu politiku sa Evropskom unijom. On tvrdi da je Srbija pod vlašću Aleksandra Vučića „crna rupa Evrope“, te da je Rusija okupirala NIS, dok nas Kina uvodi u dužničko ropstvo.

U stalnoj rubrici EKO pištaljka, „Nova“ donosi priču o mogućem rešenju za deponije smeća.

Model iz Veneta rešenje za srpske planine smeća: Deponije mogu da se pretvore u solarne elektrane i fabrike hidrogena

Prema zvaničnim podacima, u Srbiji na oko 140 lokacija širom zemlje postoje nesanitarne deponije, kao i 2.600 divljih, dok se nezvanično tvredio da ih ima čak 3.500.

Šokantni izveštaj otkriva da ljudi Si Đinpinga terorišu građane u više od 100 država: Tajna kineska policija ilegalno i u Srbiji

U ovu mrežu, osim naše zemlje, upletene su i Hrvatska, Italija, Rumunija i mnoge druge, pokazuje veliko istraživanje grupe aktivista za ljudska prava „Safeguard Defenders“.

„Nova“donosi i intervju sa nagrađenom pesnikinjom Ana Marijom Grbić: Beograd zaslužuje realnost, a ne patetiku

Umetnici umeju sebe da shvataju previše ozbiljno, a to je presmešno i zabavno je za posmatrati, priča za „Novu“ spisateljica.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Bonus video: Vožnja sa Tinom i Nebojšom