Foto: Vera Stojanović

Vera Stojanović iz Užica na Zelenoj gradskoj pijaci ima svoju malu prodavnicu mešovite robe još od 1994. godine, a kako stoje stvari bez nje će uskoro ostati kao i bez svega što je godinama ulagala.

Nakon godina ulaganja rada i truda, grad je napravio urbanistički plan po kojem za Verinu prodavnicu mešovite robe nema mesta. Ulaganje od 18.000 evra kako bi sve bilo po zakonu, takođe ide na „doboš“, a nesrećna žena se javila nama kako bismo joj pomogli.

Foto: Vera Stojanović

„Ja tu radnju imam jako dugo, oni sada na tom mestu hoće da stave fontanu, koja je ne znam zbog čega toliko važna. Imali smo dogovor da se radnja skrati za 2 metra, ali je sada ruše celu“, počinje Vera za Nova.rs

Tužba na tužbu, i na kraju ništa

Foto: Vera Stojanović

„Zamljište i radnja je pravosnažno na moje ime, ja sam vlasnik ali smo imali takav ugovor da jedna strana može da poništi sve i to se desilo. Oni su meni ponudili neki deo nekog objekta koji ima 16 kvadrata, a oni su ga izgradili i to je bila promašena investicija. Radovi teku jako brzo, a ja sam toliko uložila u sve i sada bez toga ostajem“, priča Vera, i dodaje:

Foto: Vera Stojanović

„Ja sam zvala komisiju, i moj objekat je procenjen na 50.000 evra, s tim da nije uknjižen u zemljišne knjige, ali da jeste vredeo bi 78.000 evra. oni meni za to daju nekih 16 kvadrata tamo negde, ja to ne želim. Napominjem, imali smo ugovor na neodređeno a oni su ga rakinuli, to nije u redu. Ja sam dobila rešenje o ruđenju ili ukljačanju objekta 30. maja, sada sam ja njih tužila i čekam“.

Foto: Vera Stojanović
Foto: Vera Stojanović

Javna tajna

„Dobila sma nezvanični informaciju da će Komunalna policija doći i srušiti objekat bez rešenje o rušenju. Kada sam bila kod direktorke Bioktoša, srela me je na hodniku nije htela da me primi, samo me je pitala šta hoću a ja sam pokušavala da joj objasnim da hoću dogovor, ona je na to ostala gluva. Mi smo za sve ove godine dali preko 80.000 evra za zakup zemljišta, čak je pokrenuta i peticija koja do sada broji 500,00 potpisa“.

Nova.rs je ovim povodom pokušala da kontaktira i nadležne službe u Užicu, odgovor do objavljivanja ovog teksta još nismo dobili.

Foto: Vera Stojanović

Bonus video: Izlila se Đetinja, poplavljeno šetalište u Užicu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare