Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Povećan broj letova, pre svega kompanije Er Srbija i malo duže zadržavanje na pasoškoj kontroli, ali i kovid kontrola, glavni su razlozi nešto veće gužve na aerodromu "Nikola Tesla", posvedočili su za portal Nova.rs putnici koji su došli, odnosno otišli iz Beograda.

Ovog vikenda zabeležene su nešto veće gužve na pojedinim graničnim prelazima, kao i na aerodromu, zbog odlaska državljana Srbije na godišnji odmor. Sezona je počela pre oko mesec dana, zbog čega je pojačan intezitet saobraćaja na kopnenim, ali i vazdušnim putevima.

Čitalac našeg portala poslao je danas fotografije na kojima se vidi ogromna gužva na aerodromu „Nikola Tesla“, zbog čega su se reporteri Nova.rs uputili tamo, kako bi na licu mesta saznali o čemu je reč.

Gužve, koje je čitalac ilustrovao fotografijama nismo zatekli, ali razlog tome verovatno je manji broj letova nego što ih je bilo jutros.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U neformalnom razgovoru sa više putnika koji su nedavno došli u Srbiju, saznali smo da su se manje kolone formirale zbog povećanog broja letova kompanije Er Srbija, ali i zbog toga što, kada više aviona sleti u isto vreme, nastanu manja čekanja na pasoškoj kontroli.

„Došao sam nedavno iz Danske preko Nemačke, i kada smo sleteli na naš aerodrom, bilo je manjih čekanja, jer je baš u tom trenutku sletelo još nekoliko aviona. Prvo su nas autobusom odvezli do pasoške kontrole gde su nam proverili dokumenta o vakcinaciji odnosno PCR testove, a potom smo bez većih problema napustili aerodrom. Bilo je čekanja oko pola sata, ali ništa neuobičajeno“, rekao nam je jedan od putnika.

Foto: Čitalac portala Nova.rs

Jedan od zaposlenih rekao nam je da je sinoć bilo otkazano nekoliko letova zbog jake kiše i udara gromova, te da su ti letovi pomereni za jutro, zbog čega su, pretpostavlja, stvorene veće kolone ljudi u predpodnevnim satima na aerodromu.

Po svemu sudeći, reklo bi se da su „sezona godišnjih odmora“ i nešto relaksiranije mere za putovanja, stvorile veće gužve na aerodromu.

BONUS VIDEO: Gužva na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar