Lekari neće biti zadovoljni činjenicom da ih je ministar primio na sastanak, niti da su se nešto dogovorili, već tek onda kad se to što su se dogovorili bude ispunjeno, već koliko naredne nedelje, rekao je Nenad Vojinović advokat udruženja "Ujedinjeni protiv kovida" u "Probudi se" n ateleviziji Nova S.    

On je istakao kao činjenicu da je situacija u sistemu javnog zdravlja veoma loša dugi niz godina.

„Ova epidemija i rad Kriznog štaba zapravo je bio samo neki okidač da lekari konačno na neki način podignu svoj glas. To otvoreno pismo sadrži još neke delove osim ocene rada Kriznog štaba, ali i jedan apel ja ću parafrizariti „ustanimo svi, jer samo zajedno možemo pobediti strah. To je glavna poruka po meni ovog pisma, da člekari u Srbiji imaju neki strah“, rekao je Vojinović.

Kada se inicijativa pretočila u udruženje jasno je stavljeno do znanja da cilj tog udruženja treba da bude popravka i poboljšanje sistema javnog zdravlja.

„Ne samo Kriznog štaba, ne samo borbe protiv epidemije. Nakon toga su se javili problemi potpisnika, upravo zbog potpisivanja. Pa imate slučaj da član Kriznog štaba svoje kolege nazove nekompetentnim“, naveo je Vojinović probleme za koje očekuju da budu rešeni do kraja sledeće nedelje.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar