Advokat koji se bori da ne zabetoniraju Miru Karanović ekskluzivno za Nova.rs

Društvo 06. avg 202214:34 > 14:34
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs,Ivan Dinić/Nova S, Privatna arhiva

"Pokušaću da stupim u kontaktu sa investitorima, niko tu nije u neprijateljstvu, nema tu zle krvi. Oni se svi brinu za sebe, a moji klijenti nisu protiv investitora, samo se brinu za sebe i žele da se izbore za svoj životni prostor", govori za Nova.rs advokat Marko Njegomir, inače zastupnik stanara zgrade u Katanićevoj ulici na Vračaru koji će izgradnjom novog stambeno - poslovnog kompleksa bukvalno biti zabetonirani.

U Katanićevoj ulici na Vračaru planira se izgradnja nove stambeno-poslovne zgrade, a biće srušeno čak šest objekata – dok će dvorišna zgrada od svega tri sprata biti potpuno zagrađena. Kada kažemo zagrađena, mislimo da stanari u zgradi, njih troje, među kojima je glumica Mirjana Karanović, Miladin Stojadinović, poznatiji kao DJ Mylo i Jelena Popović, samohrana majka troje dece, vlasnica brenda „Ljubav, vera, nada“, po profesiji arhitekta, bukvalno neće moći da otvore prozore, jer će biti zagrađeni. Kako su svo troje ranije rekli za „Novu“, živeće kao u horor filmu.

PROČITAJTE JOŠ

Advokat Marko Njegomir, inače sin pokojne pevačice Merime Njegomir, danas je za Nova.rs dao sličnu izjavu kao i Mirjana Karanović, u kojoj navodi da njegovi klijenti samo žele da pronađu rešenje na obostranu korist.

"Moji klijenti se naravno brinu za svoju zgradu, ne samo za estetiku, nego su zabrinuti i zbog bezbednosnih razloga. Ne žele da im se sruše zgrade i da propadnu u rupu, kakav je slučaj bio ranije na Vračaru. Postupak je u toku, mi smo pisali i poslali primedbe, a videćemo da li će urbanistički plan biti usvojen. Ne mogu da komentarišem detalje postupka", rekao je Njegomir za Nova.rs.

Novu višespratnicu će podići firma „Huventud“, vidi se iz urbanističkog projekta od 1. avgusta, a zanimljivo da su vlasnici ovog preduzeća Luka Bogdanović (90 odsto) i Milenko Tepić (10 odsto). Planirano je da ima 27 stambenih jedinica, četiri poslovna apartmana, dva lokala i 43 parking mesta.

Kako su pomenuti zabrinuti stanari dvorišne zgrade pored objasnili ranije za Nova.rs, visina ovog stambeno – poslovnog objekta biće trideset metera, i ono što je još gore, biće i između 10 do 15 ukupavanja, tačno na mestu gde prolazi teretni voz na Vračaru.

Mirjana Karanović je ranije u razgovoru za Nova.rs izjavila da nema ništa lično protiv investitora, protiv dvojice košarkaša, već da se bori za sebe.

"Lično nisam razgovarala sa tim ljudima, nema ništa protiv njih, borim se za sebe, ne protiv njih, baš kao i svi su zgradi. Mi se borimo za sebe, a ne protiv njih. Nama nije ponuđeno nikakvo rešenje. Ljudi čije su kuće srušene ili treba da budu srušene su se odseleli i dobili kompenzaciju, a nama niko nije prišao. Naravno da pokušavamo da dobijemo nešto od čega ćemo moći dostojanstveno da živimo", rekla je na početku razgovora za Nova.rs Mirjana Karanović.

"Mi želimo da se o nama neko pobrine, mi smo, kao što je ranije za vas ispričao Miladin Stojadinović, moj komšija, mnogo uložili u te stanove. Tu živim 28 godina, to je moj dom , to je mesto gde ja živim, volela bih da u tom stanu ostanem do kraja života, a sada se to sve nekako dovelo u pitanje. Moj životni prostor je doveden u pitanje. Što se mene tiče, oni apsolutno i treba i mogu da grade, ali ja ne mogu da dozvolim da se moj kvalitet života zbog toga potpuno sroza. Ja nisam lično išla tamo niti razgovarala sa tim ljudima, mi smo odmah angažovali advokate koji su se bavili ljudima koje sam iznad pomenula - onima koji su se odselili. Zastupa nas isti advokat, Marko Njegomir, inače sin pokojne pevačice Merime Njegomir", rekla je Mirjana Karanović za Nova.rs.

Beogradsko dramsko pozoriste dodela nagrada i obelezavanje 75 godina
Mirjana Karanović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Više o ovom slučaju možete pročitati u tekstu "Na Vračaru dva poznata košarkaša zidaju zgradurinu, Mira Karanović u panici".

BONUS VIDEO: Dušan Nikezić o kampanjskom otvaranju fabrika koje rade, inflaciji i investitorskim mahinacijama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar